Conta Plus Bulgaria

Cu toate ca nu este o tara bogata, Bulgaria ofera conditii economice si fiscale favorabile si stabile. Bulgaria este un stat membru al UE si NATO. Legislatia din Bulgaria este armonizata cu cea a UE.

Moneda nationala este leva bulgareasca. In anul 1997 in Bulgaria a fost introdus un sistem financiar, numit Consiliu monetar (cu ajutorul FMI). Datorita acestui Consiliu monetar, cursul levei este fix: 1 Euro = 1.95583 leva si nu fluctueaza niciodata. Banca Nationala a Bulgariei schimba nelimitat leva si euro la acest curs fix deoarece banca are rezerve suficiente in euro care sa acopere toate monedele aflate in circulatie.

Sistemul financiar si legislativ din Bulgaria este previzibil, si fiecare guvern continua acelasi curs de birocratie redusa si impozite mici.

Nivelul impozitelor din Bulgaria este intre cei mai reduse din Europa.Impozitul pe profit in Bulgaria este de doar 10%, iar impozitul pe dividende este de doar 5%. Cota de TVA este de 20%.

Avand o firma din Bulgaria puteti profita din piata din Bulgaria, adica puteti vinde produsele comercializate de dvs in Bulgaria. Forta de munca din Bulgaria este bine educata si calificata si puteti angaja salariati in Bulgaria, nivelul sarariilor este comparativ mic. In ultimi ani multe firme din Europa si-au mutat o parte din activitate in Bulgaria.

Un avantaj fiscal principal sa aveti o firma in Bulgaria este posibilitatea de a face tranzactii intracomunitare fara TVA intre Bulgaria, Romania sau orice alta tara din UE. Prin societatea din Bulgaria puteti cumpara si puteti vinde marfuri si servicii aplicand cota zero de TVA intre statele din UE. De exemplu puteti evita procedura de recuperare de TVA in Romania, daca operatiunile respective vor fi efectuate de pe firma din Bulgaria. Puteti face si operatiuni triunghiulare intre Romania si un alt stat di UE, in care firma din Bulgaria sa fie doar intermediar.

Firma dvs. din Bulgaria, fiind o persoana juridica bulgara, poate sa achizitioneze si sa inmatriculeze masini si astfel puteti profita de taxa de poluare mult redusa fata de taxele respective in Romania. Nu este necesar sa platiti contributii in Bulgaria, si nici nu apar cheltuieli suplimentare.

Calculator pret

Capital Social
Tip SRL Asociat unic
2 Asociati
3+ Asociati
Asociat - Persoana Juridica
Nr Administratori 1
2
3+
Stampile 0
1
Platitoare de TVA Da
Nu