Conta Plus Bulgaria

Cu toate că nu este o țară bogată, Bulgaria oferă condiții economice și fiscale favorabile și stabile. Bulgaria este un stat membru al UE și NATO. Legislația din Bulgaria este armonizată cu cea a UE.

Moneda națională este leva bulgărească. În anul 1997 în Bulgaria a fost introdus un sistem financiar, numit Consiliu monetar (cu ajutorul FMI). Datorită acestui Consiliu monetar, cursul levei este fix: 1 Euro = 1.95583 leva și nu fluctuează niciodată. Banca Națională a Bulgariei schimbă nelimitat leva și euro la acest curs fix deoarece banca are rezerve suficiente în euro care să acopere toate monedele aflate în circulație.

Sistemul financiar și legislativ din Bulgaria este previzibil, și fiecare guvern continuă același curs de birocrație redusă și impozite mici.

Nivelul impozitelor din Bulgaria este între cele mai reduse din Europa. Impozitul pe profit în Bulgaria este de doar 10%, iar impozitul pe dividende este de doar 5%. Cota de TVA este de 20%.

Având o firmă din Bulgaria puteți profita din piața din Bulgaria, adică puteți vinde produsele comercializate de dvs. în Bulgaria. Forța de muncă din Bulgaria este bine educată și calificată și puteți angaja salariați în Bulgaria, nivelul salariilor este comparativ mic. În ultimii ani multe firme din Europa și-au mutat o parte din activitate în Bulgaria.

Un avantaj fiscal principal să aveți o firmă în Bulgaria este posibilitatea de a face tranzacții intracomunitare fără TVA între Bulgaria, România sau orice altă țară din UE. Prin societatea din Bulgaria puteți cumpăra și puteți vinde mărfuri și servicii aplicând cota zero de TVA între statele din UE. De exemplu puteți evita procedura de recuperare de TVA în România, dacă operațiunile respective vor fi efectuate de pe firma din Bulgaria. Puteți face și operațiuni triunghiulare între România și un alt stat din UE, în care firma din Bulgaria să fie doar intermediar.

Firma dvs. din Bulgaria, fiind o persoană juridică bulgară, poate să achiziționeze și să înmatriculeze mașini și astfel puteți profita de taxa de poluare mult redusă față de taxele respective în România. Nu este necesar să plătiți contribuții în Bulgaria, și nici nu apar cheltuieli suplimentare.

Calculator preț

Capital Social
Tip SRL Asociat unic
2 Asociați
3+ Asociați
Asociat - Persoană Juridică
Nr Administratori 1
2
3+
Ștampile 0
1
Plătitoare de TVA Da
Nu